Thursday, January 27, 2011

Lista pentru Vacanta in Delta

- jacheta de vant
- sapca sau palarie
- ochelari de soare
- spray de protectie solara
- spray de tantari
- unguent pentru muscaturi de insecte
- cateva pastile antihistaminice, etc
- apa de baut

Wednesday, January 26, 2011

Pescuit Sheffield

Source
Desi numele Sheffield este destul de englezesc, pescarii englezi habar nu au de aceasta denumire. Pentru ei, stilul acesta de pescuit se numeste match fishing . Francezii folosesc peche ŕ l’anglaise . In romana am putea folosi termenul de pescuit englezesc , pescuit cu lanseta cu pluta , s.a.m.d. Pentru usurinta, in continuare vom folosi termenul de Sheffield .
Cu o undita normala si chiar o rubesiana, limita la care putem pescui se gaseste la 15-20 metri de mal. Dar ce ne facem cand nu avem o barca si bradisul ocupa malul lacului? Sau cand vantul bate destul de tare ca sa ne ingreuneze folosirea unditei? Sau cand pestii stau departe de noi, tocmai spre mijlocul lacului? O solutie la toate aceste situatii poate fi pescuitul la distanta cu lanseta si pluta.
Sheffield este un stil de pescuit inventat in Anglia si consta din lansarea unei linii normale, cu pluta, plumb si carlig la distanta, cu ajutorul lansetei. Pentru a putea lansa la o distanta suficienta (20-40 metri), se folosesc plute mari (20-40 cm, cu 3-25 grame portanta), adesea lestate direct pe corp.
Lanseta este de 3,80 - 4,20 metri, cu un numar mare de inele de diametru mic (14 -16), pentru a minimiza frecarea dintre fir si varga.
Mulineta este de tip micro, cu 100 metri de fir de 0,12 - 0,16. Tamburul este unul mai special, avand diametrul interior mare cu scopul ca firul sa se desfasoare de pe el cu o frecare cam mai mica, pentru maximizarea distantei de lansare.
Pluta este de un tip special, deosebit de lunga (20-40 cm), adeseori lestata pe corp (2 - 25 grame), pentru a putea permite lansarea monturii si innecarea firului dupa lansare. Pentru a putea fi vizibile de la mare distanta unele plute au in partea superioara a antenei patru aripioare. Acestea, fiind foarte subtiri, nu maresc decat foarte putin portanta plutei.
Plumbii trebuie sa fie foarte moi pentru a nu strica firul, mai ales ca acesta este subtire. Englezii au inventat si un sistem de notare a acestor plumbi, si anume:
SSG = 1g60
AAA = 0g80
BB = 0g40
n°1 = 0g30
n°4 = 0g20
n°6 = 0g10
Astfel, notatia 3SSG inseamna 3 plumbi SSG, in total 4g80.
Firul este de tip scufundator, pentru ca dupa lansare acesta sa se scufunde si sa se sustraga actiunii vantului si valurilor. Innecarea lui se face dupa lansare, mulinand cativa metri cu varful lansetei in apa.
Verificati adancimea apei inainte de a incepe sa pescuiti. Folositi un plumb mai greu decat poate sustine pluta, pe care il montati inaintea plutei. Dupa ce lansati in locul dorit, mulinati pana cand simtiti rezistenta (pluta a ajuns langa plumb, pe fundul apei). Apoi dati drumul la fir, masurandu-l in acelasi timp (de exemplu cu distanta dintre doua inele), pana cand pluta iese la suprafata. Fixati apoi stopperul plutei la distanta masurata.
Puteti sa pescuiti pe fundul apei si altfel, folosind o pluta inalta (o pana de paun de 30 - 40 cm) si regland adancimea mai mare decat cea reala. Dupa lansare mulinati pana cand pluta se ridica. In acest caz firul de la carlig la pluta nu va mai fi vertical, ci oblic, deci sensibilitatea montajului va fi mai mica.
Cand nada aruncata de dumneavoastra la 20 de metri nu va cadea niciodata in acelasi loc, veti aprecia prastiile pe care pana atunci le-ati crezut un moft.
Lanseta se mentine cu varful in apa (10 - 15 cm). Inteparea nu se face in sus, ci lateral. Urmariti miscarea plutei facand o intepare falsa si veti vedea de ce.
Nu puneti pe tambur un elastic, dupa ce ati lansat, cu scopul de a mentine aceeasi lungime a lansarii, sau mai rau, nu prindeti firul de line-clip-ul mulinetei. Ganditi-va ca puteti intepa un peste caruia trebuie sa-i dati fir.

Tuesday, January 25, 2011

Ford - Blocare usi la plecarea de pe loc

Varianta 1)
Se inchid toate usile si se pune contactul pana se aprind luminile din bord (nu se porneste motorul)
- se blocheaza si se deblocheaza de 3 ori usile de la butonul de blocaj de pe usa din stanga (nu deschideti usile)
- apoi se scoate cheia din contact
- se blocheaza si se deblocheaza din nou de 3 ori usile de la butonul de blocaj de pe usa din stanga
- puneti contactul (nu porniti) si tb. sa se auda un bip
- blocati si deblocati din nou usile si ar sa se auda un bip final mai lung

Varianta 2)
1) intra in masina si inchide usa
Nota: si o si blochezi
2) invirte cheia in contact in pozitia 2
3) blocheaza si deblocheaza usa de 3 ori
4) invirte cheia in contact la pozitia 1
5) blocheaza si deblocheaza usa de 3 ori
6) invite cheia in contact la pozitia 2 - se aude un beep scurt
7) blocheaza si deblocheaza usa ... -se aude un beep lung
8) invirte cheia inapoi pe pozitia 1
9) acum usile se blocheaza automat la viteza de 4km/h

Varianta 3
1) intra in masina si inchide usa
2) blocheaza usile
3) invirte cheia in contact in pozitia 2
4) deblocheaza usile
5) blocheaza si deblocheaza usa de 3 ori
6) invirte cheia in contact la pozitia 1
7) blocheaza si deblocheaza usa de 3 ori
8) invite cheia in contact la pozitia 2 - se aude un beep scurt
9) blocheaza si deblocheaza usa ... -se aude un beep lung
10) invirte cheia inapoi pe pozitia 1
11) acum usile se blocheaza automat la viteza de 4km/h

Locuri Pescuit Neajlov

Singureni - Bulbucata - Podul Doamnei - Clejani
Stil pescuit: carlig tarat pe fundul apei

Drum in Delta Dunarii - mers cu masina

1. Pe bratul Chilia se poate ajunge cu masina pina la ghetarie la Cernovca. Puteti ajunge in
urmatoarele localitati; se trece in primul rind cu bacul la Tulcea; dupa care aveti drum de piatra pina la Chilia; treceti prin urmatoarele localitati: Tudor Vladimirescu, Cetalchioi , Plaur, Pardina, inainte de pardina la dreapta se ajunge usor la Centru Stipoc, in dreptul localitati Mila 23; de la Pardina se ajunge la Tatanir, Ostrov, Tataru, Chilia; de la Chilia se poate ajunge la ghetarie la Cernovca; intradevar drumul nu este foarte bun de aceea eu va indic o masina 4x 4.dar vara se
poate ajunge fara probleme cu auto simplu.

2. Pe bratul Sulina se poate ajunge pina la Gorgova aproape de Crisan; se trece cu bacul la Nufaru dupa care pe drum de piatra pina la Partizanii; de la Partizani urmeaza Vulturu, dupa care ajungeti la Gorgova.

3. Pe bratul Sf. Gheorghe puteti ajunge pina la Dunavat prin Malcoci, Nufaru, Victoria , Balteni, Bestepe, Mahmudia, Murigiol, Dunavatul de Sus. Din Murighiol puteti sa faceti la stinga pe dig se ajunge la Cherhanaua, Dunavat, Km 54.

Sunday, January 23, 2011

Friday, January 14, 2011

Feeder Rig

Thursday, January 13, 2011

How to tie the rocket feeder rig for carp near the surface

The Rocket Feeder only entered the fishing world a couple of seasons ago and it certainly made an impact. It works around the same principle as a spod whereby loosefeed is cast out within a rocket-shaped device to feed a swim accurately at range, but here there’s a baited hook attached.

The Rocket Feeder itself is a small conical plastic device that is a cross between a feeder and a large float. It has fins for stability during casting, holes to let the feed escape and a bright orange sight tip containing foam for added buoyancy.

Under the feeder there is a link and a swivel to join it to the mainline.

The principle behind this is to be able to fill the Rocket Feeder quickly and cast it out to create a cloud of slow-sinking loosefeed that the carp will intercept to take on the drop. Then your bait is presented on a fairly short, unweighted hooklength to catch the fish high in the water.

In order to ensure that the bait remains inside the Rocket Feeder on the cast, a small layer of soft groundbait can be used as a plug – this also helps cloud the water upon impact too, helping to draw even more carp into your swim.

A The Rocket Feeder is a highly buoyant cross between a float and a feeder.
B Fill the feeder with small slow-sinking baits like casters, maggots and pellets.
C It’s best to attact your Rocket Feeder onto the line using a long loop.
D The groundbait plug will create a highly-scented cloud in the water that attracts even more fish to your swim.
E Make sure your link between mainline and hooklength is a strong one as bites can be really savage.
F Use small baits on the hook to ensure that they sink slowly, therefore giving the carp plenty of time to see and take them as they fall.f

Basic Feeder Rig

Montura Feeder cu Autointepare


Pescuitul cu cosulet feeder, este un stil englezesc de pescuit, care are din ce in ce mai multi adepti printre pescarii romani.

O montura clasica de pescuit la feeder, este montura cu autointepare. In ciuda simplitatii, montura feeder cu autointepare este extrem de eficienta, dand rezultate bune pe ape statatoare, dar mai ales pe ape curgatoare.

Materialele necesare pentru a realiza o montura feeder cu autointepare, sunt :
- cosulet feeder
- fir principal 0,16-0,18
- fir forfac 0,10-0,11
- vartej cu agrafa
- opritor cauciuc
- carlig nr.16 - 18

Modalitate de realizare
Pe linia principala se face o bucla de 50 - 60 cm. Inainte de a lega bucla se introduce pe fir margica amortizoare din cauciuc si vartejul dublu cu carabina.

Dupa legarea buclei, in partea inferioara (spre forfac) se fac pe o distanta de 20 cm cateva noduri. Aceste noduri au rolul de a ridigiza capatul buclei, de care se leaga forfacul, pentru o prezentare cat mai atractiva a momelii. Optional, pe portiunea cu noduri se trage un varnis cu rol de antitagle.

Forfacul atasat va avea o lungime variabila cuprinsa intre 30 - 120 cm, functie de cum avem trasaturi si de tipul de apa (statatoare, curgatoare). De exemplu, pe o apa curgatoare, unde pestii sunt "sfiosi", lungimea forfacului poate varia intre 60 - 120 cm.

Marimea carligului se alege in functie de marimea pestilor vizati. La fel si grosimea firelor. Ca operatiune finala nu mai avem de facut decat sa atasam de carabina vartejului, cosuletul feeder.

Montura Feeder cu Tub Antitangle


Un mare avantaj, cand pescuim cu feeder-ul, decurge din simplitatea monturilor folosite. Aceste monturi pentru feeder, nu necesita multa manopera din partea pescarului, iar pretul de cost este redus.

O montura des folosita, este montura feeder cu tub antitangle. Utilizand aceasta montura, se evita rasucirea liniei, incurcarea forfacului, plus ca rezulta o prezentare foarte atractiva pentru pesti, a momelii.

Materiale necesare :
- fir mono scufundator, linie principala
- tub antitangle
- cosulet feeder
- vartej dublu
- bilute opritoare - 2 buc.
- fir mono, forfac
- carlig

Urmariti montura din poza. Pe firul principal, incepand de sus in jus, spre forfac : fir principal, tub antitangle ( cu partea mai lunga in jos), bila cauciuc amortizoare, vartej dublu si forfac. Suplimentar, se poate monta un opritor pe linia principala, deasupra tubului antitagle, pentru a avea efect de autointepare.

Toate materialele necesare se vor dimensiona functie de marimea pestilor vizati si tipul de apa in care se pescuieste. Montura are o mecanica buna, si isi face treaba cu succes.
Fir intins !

Monturi pentru Feeder



Montura 1
Se foloseste un feeder din plastic (sau metalic), deschis la ambele capete cu greutati cuprinse intre 20 si 40 grame sau mai mari, in functie de locatie(rau, lac,canal, etc).

Feeder-ul se ataseaza de linia principala cu ajutorul unui vartej cu carabina. Forfacul este legat de vartejul oprit intre doua stoppere de cauciuc (montura se mai numeste si montura elicopter tocmai din aceasta cauza).

Firul principal este de 4 - 6 lbs(0,16 - 0,22), iar forfacul de 0,12-0,14 in functie de specia vizata. Indicate sunt forfacele din fluorocarbon, deoarece tipul acesta de fir este ceva mai "teapan", deci nu se incurca la lansare si este virtual invizibil in apa.

Carligele se aleg in functie de specie si locatia unde pescuim si sunt nr.14,16,18 chiar si 22(toamna tarziu sau iarna).

Montura 2
Acelasi tip de feeder, atasat de linia principala cu un vartej-carabina. Imediat langa vartej se plaseaza un stopper de cauciuc, iar forfacul se va lega de o bila speciala de cauciuc de forma ovala, cu vartej incorporat.

De un capat al vartejului incorporat in bila se leaga forfacul, iar prin celalalt, capat se baga firul principal. Prin urmare aceasta bila cu vartej culiseaza pe fir, oprindu-se la lansare in stoper.

Daca nu gasim aceasta bila cu vartej incorporat, se poate folosi si un vartej simplu. Firele, greutatea feederelor utilizate, carligele sunt aceleasi ca cele utilizate in montura 1.
Fir intins !

Montura "Feeder cu Pluta"

Propun cititorilor de pe forumul nostru sa incerce o montura pluta-feeder nemaivazuta nicaieri...pe nici un site.Prin urmare pluta Pollaris permite folosirea feederului montat pe o linie match cu pluta waggler.Iata montura cu feeder-cosulet sau cage-feeder(feeder-cusca).Cu un click pe poza aceasta se poate mari saubstantial pentru a fi putea fi mai bine analizata...repet este o metoda brevetata de cei de la Pollaris necunoscuta in Romania


Iata si o mantura cu pluta-plumb plat care poate fi folosita la pescuitul la crap dar si la alte specii marimea plumbului ajustandu-se in functie de specie.



Iata si un marker Pollaris...





Pescuit Raul Arges

Zona Bolintin-Vale spre Crivina, la a doua balastiera

Wednesday, January 12, 2011

Lacul Niculesti - http://www.doim.ro/

Lacul Niculesti Lucianca este situate pe cozile Snagovului in aval de ferma piscicola Butimanu, iazul 8 si se afla la hotarul dintre comuna Butimanu si comuna Niculesti in amonte de iazurile fermei Peris care sunt situate pe aceeasi vale.

- Daca se vine din Bucuresti trebuie aleasa soseaua Bucuresti Ploiesti varianta Buftea (DN1A), iar in comuna Butimanu satul Lucianca la km 32, prima intersectie in forma de T, se face la dreapta cca. 3 Km si dupa ce s-a intrat comuna Niculesti la cca. 500 m prima ulita la stanga, din asfalt 300 m se ajunge la lacul Niculesti Lucianca.

Cum ajung la Ferma Piscicola DoiM? - Harta

Tuesday, January 11, 2011

traseu de la Autostrada pana la podul peste Arges dintre Bolintin si Malu Spart

Pescuit Arges

Pescuitul la Clean

In general pescuiesc la clean pe Arges si pe alte cateva lacuri care au legatura cu Argesul, cel putin primavara cand se umfla apele.
Iarna am pescuit doar de cateva ori si nu pot spune ca a fost un pescuit foarte productiv. Cele mai bune rezultate le-am avut la rama rosie, foarte subtire. Am mai incecat si cu libelule, dar...
Primavara si vara, insa...
Primavara: varga lunga (6-7m), fir 0.16 cu forfac 0.10-0.12, carlig argintiu 6-8; pescuiesc in ape cu adancime de la 1-2m pana la 7-8m (foste cariere de piatra cu lacuri artificiale foarte adanci). Momeala - greiere. Pe fir, cam la 40 cm de carlig, o alica foarte mica de plumb (0.2-0.6g, in functie de curent), astfel incat carligul sa fie mai mult in deriva decat fix, la o anumita adancime. De obicei muscaturile apar imediat dupa lansare, inainte ca momenala sa ajunga la adancimea urmarita. In cazul utilizarii unui plumb mai greu, momeala se scufunda prea rapid.
Vara: in zona respectiva este un pescuit foarte frumos numit "la plesnit". Varga carbon de 5m, fir 0.25, 0.22, 0.20, 0.18 cu forfac 0.16. Primul metru de fir (de la varf) este 0.25, urmeaza 1.5m 0.22, 2m 0.20, aprox 1.5m - 0.18 si forfac 0.16 (atentie mare la noduri!). Firul nu trebuie sa depaseasca lungimea vergii. Carlig - negru sau argintiu, 4-6. Momeala - greiere sau lacusta. Pluta foarte mica, de 1-2 cm, portanta mica - max 1g, se taie "antenele" acesteia si sa fie de culoarea lemnului sau gri, fixata la o distanta de 30-40 cm de carlig. Cleanul este foarte calic si se repede la pluta, daca este de culoare mai vie (rosu, galben, verde, etc). Nu folosesc plumb pe montura. Astfel, pescuitul in sine se face in mal, se lanseaza paralel cu malul, in locurile cu structuri (craci care cad in apa, crengi care acopera malul, etc). Cele mai bune rezultate apar in zonele in care crengile de pe mal formeaza un fel de streasina deasupra apei, la o inaltime de max 1m. Se lanseaza chiar langa mal, pe sub crengi. Acesta este motivul pentru care firul este compus din mai multe segmente de grosimi diferite si nu depaseste lungimea vergii: precizie maxima. Se fac lansari repetate, in acelasi loc. Cleanul mai rasarit este atras pe "plesnitul" foarte fin (de aceea nu se foloseste plumb la montura) pe care il face momenala la contactul cu apa. Se hraneste cu insectele care cad din crengile respective si le prinde direct de pe luciul apei, concurenta intre cleni fiind foarte mare. Daca dupa cateva lansari nu avem nici o muscatura, inseamna ca nu este clean in locul respectiv sau s-a speriat si trebuie sa asteptam ceva timp pana la un atac promitator. Cel mai bine cautam un alt loc asemanator si ne mutam. Vara, cele mai frumoase capturi le-am avut in intervalul 11:00 - 16:00, cand exemplarele mai mari sunt mai active decat cele mici.
Pentru pescuitul pe rau ar fi si alte metode, dar e prea mult de scris.

Sursa: http://forum.aventurilapescuit.ro/viewtopic.php?p=4783&sid=d9f2ef5cb8f70330ada6861b2c04d12b

Monday, January 10, 2011

Pescuit Olt (Calimanesti Caciulata)

in schimb se poate prinde mreana in zona caciulata. pe digul ala de la caciulata treci de camping si o iei spre calimanesti. la un moment dat oltul se face spre dreapta si am vazut o persoana care prinsese mreana cam la 1kg chiar pe cotul ala. cica acolo ar fi o zona mai curata, adik fara pietre si agataturi multe. cine a dat pe rau stie despre ce e vorba. problema este ca se prindea mai mult dupa amiaza. in rest doar obletele care colcaie in tot raul si se poate prinde cu carligul gol. daca esti norocos la rama poti sa mai prinzi niste clean. crap romanesc din cate am auzit doar unde se mai largeste oltul adik pe la slatina. acum tinand cont ca e primavara nu stiu ce sa zic... e greu sa-l prinzi si vara da' primavara. a si inca ceva daca ai multa rabdare si noroc poti sa incerci la salau. asta tot din auzite. ce am vazut ca s-a prins pe acolo e mreana, clean, oblete si rosioara si bibanus la baraj. la baraj tre' sa ai fir f. mult ca daca lansezi 50m de pe limba aia de pamant( e cam pe diagonala cu OMV-ul) se duce la fund o gramada. presupun ca are ceva adancime. daca ai fir putin risti sa lansezi la 50-70m si de fapt sa fie firul la 15m de mal maxim.


Thursday, January 6, 2011

Monturi clasice feeder



Explicatii A


B

Carp Fishing Tutorial - Maggot Rig

Cum se realizeaza rigul "Maggot Rig" (sau rigul cu viermusi)

Carp Live! Popup

Cum se comporta crapul in jurul unei "Monturi Popup"



Carp Underwater

Cum se comporta crapul pe langa momeala

Carp Fishing Tutorial - How To Make A Zig Rig

Cum se face un rig "ZIG RIG"

Carp Fishing Tutorial - How to tie a D-Rig

Cum se face un rig model "D RIG"