Friday, June 10, 2011

Inmatriculare masina dupa terminare Leasing Auto

1. Se primeste de le firma de Leasing:
- Cartea de identitate a masinii
- Factura finala care atesta - contractul de leasing a fost inchis (cu 2 copii avand stampila "Conform cu originalul pt Politie si Financiar)
- Certificat fiscal ( VALABIL numai luna in curs daca este eliberat inainte de ziua 25 a lunii respective) - (cu 2 copii avand stampila "Conform cu originalul pt Politie si Financiar)
- Fisa de inamtriculare cu stampila firmei de leasing (cu ea se va merge la Financiar pt alte stampile)

2. Se merge la financiar (orasul in care se doreste inmatricularea)
- cu actele de mai sus
- se completeaza o cerere de inmatriculare
- se vizeaza Fisa de inmatriculare cum ca masina este luata in evidenta permanent
- se plateste Taxa de inmatriculare (aprox 57 RON) - chitanta va trebui la Politie

3. Se merge la CEC sau BCR si se plateste Taxa pentru ceritificat (aprox 35 RON) - chitanta va trebui la Politie

4. Se merge la Politie cu actele de mai sus, plus:
- vechile numere de inamtriculare
- polita RCA (OBS: daca pe polita pe care o aveati din timpul leasing-ului sunteti trecut ca si utilizator nu mai trebuie alta noua -se va schimba dupa ce aveti numar si certificat nou)

In unele orase numerele si ceritificatele se dau in aceeasi zi.

ATENTIE:
Soferilor care nu stiau inca sau au uitat, le amintim ca o data cu schimbarea numarului de inmatriculare a masinii, rovinieta isi pierde valabilitatea in cazul in care nu este solicitata modificarea numarului in baza de date a CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania): http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=152

Friday, June 3, 2011

Podul vechi din Izbiceni

Sursa: http://la-pescuit.com/locuri-de-pescuit/podul-vechi-din-izbiceni-2

- Locatie : pe lacul de acumulare din dreptul com. Izbiceni, jud. Olt, ultimul baraj pana la varsarea Oltului.

- Orase apropiate : Corabia, Turnu Magurele, Draganesti- Olt, Alexandria, Caracal. Comuna Izbiceni se afla pe drumul judetean Stoienesti - Islaz - Corabia, la 36 km de Stoienesti si 6 km de Islaz.

- Trasee : dinspre Turnu Magurele, drum direct pana pe coronamentul barajului ; dinspre Alexandria, Draganesti si Caracal, din soseaua Alexandriei mai precis, in dreptul comunei Stoienesti- aproape de podul peste Olt, se face drum judetean lateral cam la 15 km de Caracal, cu indicator rutier mare "Izbiceni". Daca vii dinspre Draganesti- pe stanga, dinspre Caracal- pe dreapta. Mergi 2 km si dai de intersectia cu drumul judetean care duce pana la ultima comuna din sud, Islaz si apoi Corabia. Faci la dreapta si mergi inspre sud 36 km, pe acest drum paralel cu Oltul, pana la Izbiceni.

Drumul trece pe langa accesul la barajele : Babiciu, Rusanesti, Izbiceni. Asfalt acceptabil pe toate traseele. Magazine, tot drumul, farmacii,etc. Magazine de pescuit nu sunt deloc.

- Acces direct : aproape de iesirea dinpre sud a com. Izbiceni se face drum lateral ingust - Atentie ! printre 2 stabilopozi mari, drum ce duce la baraj, cam1 km.

Aici se cuvine spus ca la toate drumurile de acces spre barajele de pe Oltul inferior de pe acest drum, cineva destept (aplauze !) a pus cate 2 stabilopozi, pesemne cu gandul la bietii pescari ce vin spre locuri mai mult noaptea si orbecaie.

De pe baraj, se vede in amonte pe lac la 800 m, podul vechi sau rupt, cum i-se mai zice. Accesul se face de pe malul stang ( 83 m pe apa), din amonte de pod cam 30 - 40 m, spre laterala nu spre capatul sau, deoarece e ceva curent si se vasleste mai greu. Aici lasam si masina, fara nici-o grija chiar si peste noapte (vizibil), localnicii fiind oameni civilizati si cu bun - simt. Toti pescarii le lasa asa si nu au fost reclamatii vreodata.

- Descriere loc : podul lega odata malurile raului, insa odata cu acumularea, drumurile din capete - rampele, s-au rupt si au disparut. Astfel ca podul a ramas pe mijlocul apei ca un slep ancorat. Inaltimea deasupra apei e in general cam de 0,4 m, in functie de regimul apei poate varia intre 0,2 - 1, 2 m chiar mai mult. Aici apa nu are niciodata schimbari bruste de nivel, o crestere vizibila dureaza cam 24 ore. Adancimea apei sub pod este de cam 15 m in capatul estic si 22- 25 m in rest. Loc ideal pe canicula, apa e rece la adancimea asta. Podul are 8 x 200 m, deci loc destul pentru un popor de pescari - pe alese. E pavat cu piatra cubica si se poate ancora cort, umbrar, etc.

- Pesti si momeli : somn, salau, platica, mai rar crap, caras, avat si biban. Deasupra plin de obleti- ocleti, soreti, la fund guvizei (doar cat e zi). Salaul si crapul dau bine spre capatul dinspre est, unde am lasat masina, nu chiar in cap. Somnul de la jumate pana la capatul din vest, platica mai peste tot dar mai bine pe jumatatea estica, la fel si carasul, bibanul foarte rar si avatul, desi e mult dupa obleti, cand vrea muschiu` lui. Ca momeli, statistic, a mers bine : la somn, No.1 - coropisnita, sa aveti la greu de astea fiindca mai e si de ala mic si face jaf in ele ; la salau, obleti care sunt la nas, peste tot , vii sau codita - bucatica ; la platica, la crap si caras, pufuleti verzi cu usturoi sau galbeni la bomba si... mamaliga ; la avat, cu ce va duce capul, ca tot nu-l prindeti dintre atata hrana printre care umbla.

-Altele : taxe - permis ANPA sau orice alt permis (de conducere - nu ) ; PG - nu ; peste recoltat - cat poti cara cu barca (daca...) ; numar de bete - cate ai + cateva de imprumut ; nocturn - da ; barca - oblgatoriu, vezi bine ; parcare - unde am mai zis ; cazare - nu, cort pe pod - da.

- Observatii, recomandari : locul nu este indicat pe furtuna sau vant violent, datorita valurilor mai mari care se sparg de pod si va uda totul. Daca nu ati plecat pe mal, dee...acolo stati pana trece. Urcati barca pe pod si legati-o bine de un stalp, nu pe apa, valurile chiar mici o freaca de pod. Si nu uitati vaslele...acasa ! Eu am patit-o ca-n filmele alea.

Nu incercati sa pescuiti pe zona in prohibitie. Never ! Asta din cauze de : politie de frontiera + ANPA + jandari, toti cu SUV- uri, barci cu motor, binocluri, tunuri si pistoale, toti niste svartenegari periculosi. In restul sezonului sunt niste tipi amabili, care rar vin, mai mult sa intre in vorba despre ce si pe unde se prinde si chiar poti afla informatii utile de la ei (baieti buni ).

Si ceva foarte util - intrati in vorba la pescuit, cu unu - doi localnici si luati macar un nr. de telefon, astfel veti afla de acasa despre nivelul apei, ce se prinde atunci mai bine, la ce, etc.